هود لمینار

آزمایشگاه تحقیقاتی بهینه سازی فرایندهای شیمیایی 

آزمایشگاه تحقیقاتی بهینه سازی فرایندهای شیمیایی در سال ۱۳۹۴ جهت طراحی بسیاری از فرایندها و تجهیزات مهندسی شیمی بر اساس اصول عملکرد بهینه، بر مبنای تخصص های سه عضو اصلی آن که همگی عضو گروه طراحی، شبیه‌­سازی و کنترل فرایندهای شیمیایی می باشند توسعه داده شده است.  مشاهده بیشتر

۵۰
تعداد پروژه‌های صنعتی

۵۰
تعداد پایان نامه های دانشجویی

۵۰
تعداد پروژه‌های تحقیقاتی

۵۰
تعداد مقالات چاپ شده در مجلات

۵۰
تعداد مقالات کنفرانس‌ها

معرفی آزمایشگاه تحقیقاتی بهینه سازی فرایندهای شیمیایی 

طراحی بسیاری از فرایندها و تجهیزات مهندسی شیمی باید بر اساس اصول عملکرد بهینه باشد. این آزمایشگاه بر مبنای تخصص های سه عضو اصلی آن که همگی عضو گروه طراحی، شبیه­سازی و کنترل فرایندهای شیمیایی می باشند توسعه داده شده است. توجه به مبانی عملکردی جریان سیالات، انتقال حرارت، انتقال جرم و همچنین رعایت اصول افزایش و کاهش مقیاس در طراحی و راهبری فرایندها و تجهیزات شیمیایی از اصول اساسی حاکم بر فضای این آزمایشگاه می باشد.

ترکیب تخصص های مختلف افراد درگیر در آزمایشگاه و استفاده از نیروی جوان دانشجویی نظیر دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری باعث شده است تا شاهد فضایی بسیار فعال در بین دانشجویان این آزمایشگاه حاکم باشد. وجود دو فضای مجزای آزمایشگاهی و محاسباتی باعث شده است که فعالیت های محاسباتی و تحقیقاتی دانشجویان در طبقه چهارم دانشکده و فعالیت های آزمایشگاهی در طبقه همکف دانشکده انجام پذیرد. زیرساخت های نرم افزاری، سخت افزاری و نیروهای ماهر در این آزمایشگاه باعث شده است که این آزمایشگاه عهده دار طرح های پژوهشی و صنعتی مختلف در سطح دانشگاه و کشور باشد.

دکتر محمدتقی صادقی، سرپرست آزمایشگاه
دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز، دانشگاه علم و صنعت ایران

زمینه­‌های تحقیقاتی آزمایشگاه بهینه سازی فرایندهای شیمیایی 

  • بهینه سازی فرایندها
  • ازدیاد برداشت مخازن نفتی
  • سنتز نانوسیالات خاص
  • ارتقا کیفیت نفت خام
  • مدل سازی و شبیه سازی فرایندها
  • کنترل فرایندی
  • مدل های داده محور

خدمات تحقیقاتی آزمایشگاه بهینه سازی فرایندهای شیمیایی

  • مدل سازی و شبیه سازی انواع فرایندهای شیمیایی با رویکرد فرایندهای بهینه
  • طراحی بهینه تجهیزات فرایندی
  • طراحی و ساخت پایلوت پلنت های شیمیایی
  • مدل­سازی سامانه های دارورسانی
  • سنتز و شاخصه یابی انواع نانوسیالات
  • مدل سازی داده محور با استفاده از روش های هوش مصنوعی

اعضای آزمایشگاه بهینه سازی فرایندهای شیمیایی 

دکتر محمدتقی صادقی

سرپرست آزمایشگاه

صفحه شخصی

تلفن:۷۷۲۴۰۴۹۶ (۹۸۲۱+) داخلی:

دکتر سلمان موحدی راد

همکاران آزمایشگاه

صفحه شخصی

تلفن:۷۷۲۴۰۴۹۶ (۹۸۲۱+) داخلی:

دکتر امید وحیدی

همکاران آزمایشگاه

صفحه شخصی

تلفن:۷۷۲۴۰۴۹۶ (۹۸۲۱+) داخلی:

امکانات و تجهیزات آزمایشگاه بهینه سازی فرایندهای شیمیایی 

ازن ژنراتور

ازن ژنراتور

از این تجهیز برای تولید گاز ازن استفاده می‌شود. گاز ازن تولیدشده برای استفاده در فرایندهای شیمایی موردنظر و یا برای تصفیه و گندزدایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دستگاه اولتراسونیک

دستگاه اولتراسونیک

از این دستگاه می‌توان برای هم‌زدن یا مخلوط کردن یک محلول سیال، شکستن موانع سلولی، گاززدایی محلول‌ها یا مطالعه اثرات امواج صوتی بر روی مواد استفاده کرد.

پمپ سرنگی و میکروکانال

پمپ سرنگی و میکروکانال

پمپ سرنگی پمپی است که برای تزریق مقدار مشخصی مایع با دبی کم و سرعت خطی مشخص از آن استفاده می‌شود. از میکروکانال نیز برای بررسی پدید‌های میکروفلوئیدیک استفاده می‌شود.

هود لمینار

هود لمینار

این دستگاه با ایجاد یک محیط محافظت‌شده برای کار با نمونه‌های آزمایشگاهی، احتمال آلودگی را برای کاربران، فضای اطراف و نمونه مورد بررسی کاهش می‌دهد. در هودهای لمینار جریان هوا از طریق یک فیلتر تهویه شده و خارج می‌شود.

آون و حمام آب

آون و حمام آب

آون قابلیت حرارت‌دهی، خشک کردن و جداسازی رطوبت و حلال از نمونه آزمایشگاهی را با تنظیمات دقیق زمان و دما داراست. حمام آب نیز به منظور حرارت دهی به نمونه ها مورد استفاده میباشد.

سنسور اندازه گیری اکسیژن محلول

سنسور اندازه گیری اکسیژن محلول

به منظور اندازه گیری اکسیژن محلول مورد استفاده قرار میگیرد.

انواع بسترهای سیال

انواع بسترهای سیال

از این سامانه‌ها برای فرایندهایی که طی آن ذرات جامد جهت انجام فعل و انفعالات شیمیایی یا فیزیکی، در داخل جریانی از سیال تحت فشار به صورت سیال و معلق در‌آمده‌اند استفاده می‌شود.

رئومتر سیالات ویسکوز نفتی

از این دستگاه جهت اندازه‌گیری برخی خواص سیالات از جمله ویسکوزیته دینامیکی، سرعت برشی و تنش برشی به‌کار می‌رود.

کوره تحقیقاتی

از کوره برای انجام عملیات‌های حرارتی مختلف استفاده می‌شود.

مایکروویو تحقیقاتی

از ماکروویو تحقیقاتی معمولا برای آزمایش مواد جامد، آزمایش رطوبت و برای آماده‌سازی نمونه برای تجزیه و تحلیل شیمیایی استفاده می‌شود.

گرانولاتور بستر سیال

گرانولاسیون بستر سیال یک فرایند گرانولاسیون مرطوب است که شامل اضافه شدن یک مایع بایندر به ذرات اولیه به شکل گرانولات تجمیع شده است. ماده‌ای که باید گرانوله شود با استفاده از هوای با سرعت بالا در سراسر ذرات به‌منظور راه‌اندازی یک بستر سیال از مواد، درون گرانولاتور بستر سیال معلق می‌شود.

سیم داغ گذرا

سیم داغ گذرا می‌تواند با ۳ تا ۴ درصد خطا میزان هدایت حرارتی سیالات را اندازه‌‌گیری کند.

سامانه تصفیه پساب به روش اکسیداسیون پیشرفته

فرآیند اکسیداسیون پیشرفته از روش‌های کاربردی در صنعت تصفیه آب و فاضلاب می‌باشد. در این فرایند با روش‌های مختلف از جمله ازن، اشعه ماورابنفش، آب‌اکسیژنه و ترکیبی از آن‌ها تلاش می‌شود تا رادیکال‌های آزاد تولید شود و در فرایند حذف مواد آلاینده مختلف مورد استفاده قرار گیرد.

سامانه پیرولیز قابل کنترل

در این سامانه تجزیه حرارتی مواد در دمای بالا و در اتمسفر خنثی صورت می‌گیرد. از این روش می‌توان در فرایندهای گوناگون مانند تبدیل سوخت زیستی به گاز سنتز، بازیافت پلاستیک‌ها و تبدیل زباله‌ها به مواد یک‌بار مصرف استفاده کرد.

سامانه سرعت‌سنجی تصویری ذرات (PIV)

سرعت‌سنجی تصویری ذرات (PIV) برای اندازه‌گیری میدان سرعت لحظه‌ای در مقطع مسطح جریان مشاهده‌شده استفاده می‌شود. با PIV سرعت سیال با اندازه‌گیری جابجایی ذرات ردیاب کوچک در یک بازه زمانی کوچک تعیین می‌شود.

سامانه فلورسانس القا‌شده با لیزر (LIF)

فلورسانس القا‌شده با لیزر (LIF) یک روش طیف‌سنجی است که در آن یک اتم یا مولکول با جذب نور لیزر و سپس گسیل خود به خود نور به سطح انرژی بالاتری برانگیخته می‌شود. از این سامانه برای مطالعه ساختار مولکول‌ها، تشخیص گونه‌های انتخابی و تجسم جریان و اندازه‌گیری آن استفاده می‌شود.

دستگاه هایپرترمیا

هایپرترمیا یک روش درمانی Adjuvant (کمکی) در کنار سایر روش‌های درمانی می‌باشد که با افزایش دما و متابولیسم سلول و بافت موردنظر به‌صورتLocal ، باعث بهبود چشمگیر عملکرد Radiotherapy و Chemotherapy می‌گردد.

ارتباط با آزمایشگاه بهینه سازی فرایندهای شیمیایی 

 تلفن: ۷۷۲۴۰۴۹۶ (۹۸۲۱+)  –  ۷۷۲۴۰۴۹۵ (۹۸۲۱+)
ایمیل:  Movahedirad [AT] iust.ac.ir  | sadeghi  [AT] iust.ac.ir |  Ovahidi [AT] iust.ac.ir
نشانی: تهران، نارمک، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز، طبقه همکف دانشکده (فضای آزمایشگاهی) و طبقه چهارم (فضای محاسباتی)
keyboard_arrow_up